De vioolblad vijgenboom in je huis

De Ficus Lyrata, meer bekend als de vioolblad vijgenboom is een van de populairste planten van het moment. Je hebt deze prachtige plant waarschijnlijk zien staan in meerdere tijdschriften waarbij de vloeren verrijken van luxe huizen. De iconische vioolbladen met sierlijke nerven geven de plant zijn unieke naam. Maar de plant staat ook bekend om andere specifieke kenmerken.

De vioolblad vijgenboom komt oorspronkelijk uit de tropische jungles van west afrika en kan een hoogte bereiken van wel 12 meter. Deze planten zijn in het wild epifyten. Dit houdt in dat zij in wild hun zaden op een andere plant planten, om zo neerwaarts te groeien. Terwijl ze groeien kunnen ze de host per ongeluk wurgen omdat zij beiden zonlicht nodig hebben. Gelukkig zijn de getemde varianten en stuk vriendelijker en delen zij met alle liefde licht en ruimte in je woonkamer.

De groei van de vioolblad vijgenboom

De plant kan elk jaar vele centimeters groeien als er goed voor hem gezorgd wordt. Ze plant kan in je woning makkelijk een hoogte van 1.80 meter bereiken. De groene glanzende bladeren samen met hun unieke vormen maken deze plant een eyecatcher in je leefruimtes. De meeste vioolblad vijgenbomen worden geplaatst als vloer planten dankzij hun grote lengte. De jongere planten kunnen tijdelijk op planken of de vensterbank gezet worden totdat de plant groter wordt.

De kieskeurige eisen van de plant

Deze plant staat erom bekend dat hij nogal specifieke eisen heeft als het om zijn verzorging gaat. Ondanks dat, is het niet zo moeilijk om voor je eigen boom te zorgen als dat sommige mensen denken. Je plant heeft veel gefilterd licht nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor een optimale verzorging door je plant elke paar maanden om te draaien. Veeg de bladeren elke week schoon zodat stof niet in de weg staat voor een optimale absorptie van zonlicht. Water vind je plant het lekkerst op kamertemperatuur. Je vijgenboom houdt van een natte grond maar niet van natte voeten. Zorg dus voor een goed waterdoorlatend systeem in de pot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *