Wanneer en hoe AED gebruiken?

AED staat voor automatische externe defibrillator. Het is een apparaat dat levens kan redden. Op het moment dat iemand een hartstilstand heeft, kan AED gebruik zorgen dat het hart weer opstart en iemand de hartstilstand overleeft. Een defibrillator, dus ook een AED, geeft een schok aan het hart om deze zo als het ware te resetten. Daar is die schok voor nodig. Deze schok brengt dat proces weer op gang. Iedereen mag een AED gebruiken. Je vindt ze op verschillende plekken. Je leest hier meer over AED gebruik.

Iedereen kan AED gebruiken

AED gebruik moet daarom ook toegankelijk voor iedereen zijn. Je kunt natuurlijk een cursus volgen om zeker te weten dat je het AED gebruik juist doet. Ook kun je de instructies volgen die op het apparaat staan op het moment dat het echt nodig is. AED gebruik is vaak een onderdeel van EHBO en BHV cursussen en trainingen. Meestal wijst het gebruik zich wel vanzelf, dus voel je niet bezwaard om de gegeven instructies op te volgen. Het kan zomaar een kwestie van leven of dood zijn.

Soorten AED

Er zijn twee soorten AED’s. Dit zijn automatische en half-automatische. Het verschil is een knop. De automatische AED heeft geen knop. Deze zorgt zelf dat er een schok wordt toegediend aan het slachtoffer. Een half-automatische AED vraagt de gebruiker om op een knop te drukken waarmee deze een schok geeft aan het slachtoffer. Hoe dan ook bepaalt het apparaat voor je wanneer het juiste moment is. Daar hoef je dus zelf geen verstand van te hebben. Je leest alles over AED gebruik op deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *